Matrend

cropped matrend magazin.png

Négy külföldi turista életét vesztette Kínában, a Takla-Makán sivatagban, miután engedély nélkül próbálták felfedezni a veszélyes területet. Az esetről a tenyek.hu számolt be a brit Mirror cikkére hivatkozva. Az eset július 22-én történt, de a holttestek megtalálásához több napos keresésre volt szükség.

A turistacsoport három férfit és egy nőt foglalt magában, akik az “halál tengereként” ismert sivatagba próbáltak betörni, annak ellenére, hogy erre nem kaptak engedélyt. Az autójukkal egy természetvédelmi területen próbáltak átkelni, de útközben eltévedtek, az autójuk lerobbant, és

VÉGÜL SZOMJÚSÁGBAN HALTAK MEG, MIUTÁN a  A HŐMÉRSÉKLET ELÉRHETTE A 70 CELSIUS FOKOT.

A turisták egy nagyobb csoporttal utaztak, akik csak később, július 26-án jelentették az eltűnésüket a hatóságoknál. Ezt követően indult meg a keresés, és július 27-én találták meg az autót három holttesttel a belsejében.

A negyedik személy maradványait két nappal később, július 29-én fedezték fel egy másik helyen. Úgy gondolják, hogy ő talán elindult gyalog segítségért, míg a másik három ember a kocsiban várakozott.

A Mirror cikkében említették, hogy a több mint 40 ezer négyzetkilométeres természetvédelmi területen a nyári hónapokban a hőmérséklet akár elérheti a 80 Celsius fokot is, így egy expedíció tragikus következményekkel járhat, ha nincsenek megfelelő eszközök és felkészültség.

via index.hu nyomán/ illusztráció Wikimedia

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük