Matrend

cropped matrend magazin.png

A Nemzeti Népegészségügyi Központ január 8-a után újabb egészségügyi intézmények listáját tette közzé, ahol ideiglenesen megszűnik az ellátás.

A kaposvári Kaposi Mór kórházban munkaerőhiány miatt február 4-ig szünetel a bronchoscopos beavatkozás, a betegeket Pécsre, Nagykanizsára, Zalaegerszegre, Székesfehérvárra irányítják. A gyulai Békés Vármegyei Központi Kórház év végéig nem tud fogászati ellátást biztosítani, a kijelölt intézmény a szegedi klinika. A marcali kórház egészségügyi ellátást nem tud nyújtani január végéig, a kijelölt kórházak Nagyatádon, Siófokon és Keszthelyen találhatók.

A Szent János kórházban február 29-ig nem fogadják az ittas sérülteket. A balassagyarmati kórházban határozatlan ideig szünetel a gasztroenterológia (kijelölt kórház Salgótarjánban), a fájdalomterápia (kijelölt kórház Pásztón) és a reumatológia (kijelölt kórház Salgótarjánban).

A komáromi kórházban 2025. január 16-ig szünetel a gyermek-nőgyógyászat, a betegeknek Győrbe kell utazniuk. A listát az észrevételeivel együtt közzétevő Kunetz Zsombor posztjában azt írja: „Januárnak még nincs vége, eddig 35 kijelölő határozat, vagy annak módosítását tette közzé az NNK, ez azt jelenti, hogy legalább ennyi ellátási forma szűnt (egy-egy kijelölő határozat többet is érint) vagy szűnik meg hosszabb-rövidebb ideig különböző intézményekben.”

via 444.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük