Matrend

cropped matrend magazin.png

Egy Indiana állambeli lakos, Drena Harris tanulságos tapasztalatot szerzett arról, hogy érdemes óvatosnak lenni az online megosztással. Harris egy sor kaparós sorsjegyet vásárolt, amelyekkel 500 dollárt (kb. 170 ezer forintot) nyert. Az örömét megosztotta Facebookon, ám ezt kihasználva egy ismeretlen csaló letöltötte a képeket, bemutatta azokat az üzletben, és elvette a nyereményt.

Amikor Harris megpróbálta beváltani eredeti sorsjegyeit, közölték vele, hogy a nyereményt már más valaki szerezte meg. Bár Harris jóhiszeműen vásárolta meg és mutatta be a nyertes szelvényt, a szabályok értelmében az csak egyszer válttható be. A nő, bár később próbált fellebbezni, már nem tudta igazolni az üzlet bezárása miatt.

A történet jól szemlélteti, hogy az online megosztásnak milyen következményei lehetnek, és hogyan érdemes óvatosnak lenni a személyes információk terjesztésekor. A történet egyúttal felhívja a figyelmet arra, hogy az azonnali intézkedés segíthet elkerülni az ilyen kellemetlen helyzeteket.

via noklapja.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük