Matrend

cropped matrend magazin.png

2019-ben először bukkant fel ez a titokzatos lény, és azóta is csak kevesen észlelték. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében regisztrálták a legtöbb esetet, különösen Tarpán, Vásárosnaményban és Gergelyiugornyán. A lény hosszú lábakkal, zömök testtel rendelkezik, mintegy két méter magas, félig állat, félig ember lény, mintha egy tábortűz melletti farkasemberes rémtörténetből lépett volna elő. A beszámolók szerint a fekete szőrrel borított entitás jóval nagyobb, mint egy átlagos kutya, és képes két lábon is állni.

Egyik szemtanú elmondása szerint kocsmázás után, hajnalban, amikor hazafelé tartott Vásárosnaményból Gergelyiugornyára, telefonjának vakujával világított az úton, hogy jobban lásson. A férfi aztán valóban valamit látott a telefon fényében, de ez messze nem tűnt kutyanak. Az állat hatalmasnak tűnt, fekete bundával borítva, és hátsó lábain kuporodott.

Egy másik szemtanú az autójával lerobbant Tarpa környékén találkozott a szörnnyel. Az illető látott mozgást a közeli erdő fái között, és amikor odavilágított, egy különös alakot pillantott meg. Először ő is egy óriási fekete bundás kutyának gondolta, de amikor az állat elmozdult, olyan volt, mintha egy tigris lenne egy természetfilmjelenetben. A lény kilépett az erdőből, felállt két hátsó lábára, és szaglászni kezdett.

A harmadik eset hasonlóan kísérteties a második szemtanú beszámolójához. Egy férfi péntek este egyedül tartott hazafelé az Ugornyát elkerülő úton, amikor észrevette, hogy a mellette elhaladó bokor furcsán mozog. A bokorból előugorva a férfi elé állt a farkasszerű lény. A férfi leírása alapján nagy, szőrös és idegen lény volt. Az illető, ijedtében lefagyva, a telefonját kereste, hogy fotót készítsen az állatról, de mire felébredt a sokkból, a lény eltűnt. A férfi állítása szerint egy csepp alkoholt sem fogyasztott aznap este.

Címlapkép: freepik

via helovidek.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük