Matrend

cropped matrend magazin.png

A Vállalkozásfejlesztési Bizottság elutasította Balassa Péter Jobbik-politikus önálló indítványát, amelyben Szenteste munkaszüneti nappá nyilvánítását kérte. A bizottságban kétharmados többségben vannak a Fidesz képviselői.

Balassa szerint a magyar társadalom régóta várja Szenteste munkaszünetté nyilvánítását. Az általa ismert felmérés szerint a lakosság több mint 80 százaléka támogatja a kezdeményezést.

A Fidesz azzal érvelt, hogy a munkaszüneti napok számának növelése gyengítené a gazdaságot, a versenyképességet. December 24-én ugyan a kereskedelemből folyik be a legtöbb bevétel, de vásárlásaikat az emberek más napokra is be tudják ütemezni.

Balassa nem fogadja el a Fidesz érvelését. Szerinte a kereskedelmi egységeknek a rezsiköltségek miatt is megéri-e nyitva tartani ezen a napon. Indoklása szerint alapvetően azonban egy értékválasztásról van szó: egy magát kereszténynek valló ország kormányának tekintettel kellene lennie a magyar családok azon igényére, hogy december 24-től 26-ig együtt tudjanak lenni. Ez az időszak legyen a békesség, a szeretet és a meghitt ünneplés időszaka.

A javaslat elutasítása azt jelenti, hogy Szenteste továbbra is munkanap marad Magyarországon. A döntés valószínűleg további vitákat fog kiváltani a magyar társadalomban.

via 168ora.hu nyomán / illusztráció freepik.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük