Matrend

cropped matrend magazin.png

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Flesch Tamás elmondta, hogy a szállodák esetén is bevezetnék a szervizdíjat, hasonlóan a vendéglátóhelyekhez. A szállodai szervizdíj mértéke várhatóan 2-4 százalék lenne, ami kevesebb, mint a vendéglátásban megszokott 10-15 százalék.

Az intézkedés célja az lenne, hogy az ágazat számára kedvezőbb adózási feltételek mellett generáljon bevételt. Ebből a többletjövedelemből pedig a szállodai dolgozókat részesítenék, akiknek a munkabérét növelnék.

Flesch Tamás kifejezte, hogy a szakmai szövetség már benyújtotta a kormánynak a szervizdíj bevezetésére vonatkozó kérését. A díj bevezetése a jelenlegi munkaerőhiányos helyzetben motiváló hatással lehetne, és segíthetné a minőségi munkaerő megtartását és új munkaerő csábítását.

Ezenkívül Flesch Tamás elmondta, hogy az átlagárak folyamatos növelésére is szükség lenne az iparág számára ahhoz, hogy visszatérjen a koronavírus-járvány előtti teljesítményhez. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a magyar vendégekkel már nehéz többet fizettetni, ezért az áremelést a külföldi vendégforgalomhoz igazítanák. Budapest vendégforgalmának 90 százalékát külföldiek adják.

via roviden.hu nyomán / illusztráció freepik.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük