Matrend

cropped matrend magazin.png

A sörfogyasztás az emberiség ősi szokásai közé tartozik, annak kezdetét pontosan nem ismerjük. Sokan úgy vélik, hogy a sör okozta súlyos másnaposság miatt ez egy finom, de veszélyes és káros ital. Valójában az ellenkezője igaz. Itt van néhány bizonyíték:

  1. Felveszi a harcot az elhízással és a magas koleszterinszinttel: A sör és az elhízás kapcsolatában, legalábbis egerekben, a xanthohumol nevű természetes aroma, amit a komlóban és a sörben találunk, jelentősen csökkentheti a zsíros étrend miatti magas inzulin- és koleszterinszintet.
  2. Segít a szívroham ellen: Kutatások szerint azok a férfiak, akik napi két üveg vagy doboz sört fogyasztanak, 42 százalékkal kisebb valószínűséggel halnak meg szívbetegségben. Emellett a koszorúér-betegségek aránya alacsonyabb a sörisszák körében, mint a borisszák körében.
  3. Segít megelőzni az Alzheimer-kórt: A madridi Alcala egyetem kutatói szerint napi két sör képes csökkenteni az alumínium agyat károsító hatását, ami fontos tényező lehet az Alzheimer-kór kialakulásában.
  4. Javítja az alvást: Kutatások szerint a lefekvés előtti sörivás hatására az emberek gyorsabban elalszanak, és kevesebbet forgolódnak.
  5. Segít, hogy a csontok egészségesek és erősek maradjanak: Egy vizsgálat eredményei szerint a sör növelheti a csontsűrűséget, csökkentve ezzel a csonttörések esélyét.
  6. A hidratálás kitűnő forrása testedzés után: Kutatók szerint a sör jobban hidratál, mint a víz, és gyorsan pótolja az elveszett kalóriákat.
  7. Segít a rák megelőzésében: Egyes komlóból származó vegyületek hatásosnak bizonyulnak a rák és a gyulladásos betegségek ellen.
  8. Dopaminömlést és boldogságot okoz: Tanulmányok kimutatták, hogy a sört fogyasztók agyában dopamin szabadul fel, ugyanaz a vegyület, ami a szex közbeni kellemes érzéseket okozza.
  9. Csökkenti a vesekő kockázatát: Azoknál, akik rendszeresen isznak sört, csökkent a vesekő kialakulásának kockázata, míg a cukrozott italokat fogyasztóknál növekedett ez a kockázat.

Fontos megjegyezni, hogy ezek az előnyök mértékkel értendők, és túlzásba vitt sörivás egészségkárosító lehet. Mindig fontos az alkoholfogyasztás mértékletes és felelősségteljes módon történjen.

via haziapatika.hu cikke nyomán 

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük