Matrend

cropped matrend magazin.png

Két évig élt egyedül egy fűtetlen lakásban egy francia kisfiú anélkül, hogy ez a hatóságoknak feltűnt volna – írja a Daily Mail. A fiút azért hagyta magára a 39 éves anyja az Angoulême nevű településen lévő házukban, hogy a nagyjából 5 kilométerre élő barátjához költözhessen.

A kisfiú ekkor mindössze 7 éves volt. 9 éves koráig, 2020-tól 2022-ig élt egyedül a lakásban. Ez idő alatt volt, hogy nem volt meleg víz, fűtés vagy áram. A gyerek ilyenkor hideg vízben fürdött, a kihűlés ellen pedig takarókkal és hálózsákokkal védekezett. Amikor nem volt mit ennie, a szomszédoktól szerzett élelmet; egy szomszédos erkélyről például paradicsomokat lopott. A rendőrséghez is a szomszédok fordultak, másnak ugyanis nem tűnt fel a helyzet:

Minden nap eljárt iskolába a fiú, a házi feladatát megcsinálta, tanára szerint jó tanuló volt ebben az időszakban.

Az aggódó szomszédoknak állította az anya, hogy ellátja a gyerekét, illetve lerázta őket azzal, hogy ne szóljanak bele az életükbe. A rendőrség később bebizonyította, hogy ebben a két évben alig járt egyáltalán a lakásban.

A nőt múlt héten kiskorú elhanyagolása és veszélyeztetése miatt 6 hónap börtönre ítélték. A gyerek apja ellen, aki egy másik városban él, nem emeltek vádat.

via szeretlekmagyarorszag.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük