Matrend

cropped matrend magazin.png

A dán egészségügyi minisztérium úgy döntött, hogy a 16 és 18 év közötti fiataloknak tilos lesz hat százalékosnál magasabb alkoholtartalmú italokat eladni. Korábban ezt az arányt 16,6 százalékban maximálták. Emellett a snüsszre kivetett adót is megduplázzák, és további intézkedésként tilos lesz hirdetni a „kedvelt ízű és illatú” dohánypótló termékeket.

Sophie Lohde belügyminiszter keddi sajtótájékoztatóján kifejezte aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy a gyerekek és fiatal felnőttek túl korán és túl sok alkoholt fogyasztanak. Emellett felhívta a figyelmet arra, hogy a snüssz egyre népszerűbbé válik ebben a korosztályban.

A dán nemzeti egészségügyi hatóság adatai szerint a 15 éves lányok 22 százaléka és a fiúk 27 százaléka fogyaszt alkoholt hetente. Az ESPAD (Európai iskolavizsgálat a fiatalok alkohol- és egyéb drogfogyasztási szokásairól) 2019-ben úgy becsülte, hogy a 15 és 16 év közötti dán fiatalok 40 százaléka volt már részeg, ami Európában a legmagasabb arány, míg a kontinens átlaga 13 százalék.

via economix.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük