Matrend

cropped matrend magazin.png

Egy újabb mediterrán ciklon hatására néhány fokkal enyhébb, ugyanakkor nedvesebb levegő érkezik hazánk fölé, ígérve nagy mennyiségű csapadékot – derül ki az időkép friss előrejelzéséből.

Kedd reggel északon és Budapest agglomerációjában kisebb havazásra lehet számítani, de 2-3 centinél több friss hó ekkor még nem valószínű. Délutántól délnyugaton elered az eső, ami északkelet felé terjeszkedik, estig a Dunántúl déli és keleti részén, valamint a Duna mentén várható. Budapest környékén gyenge ónos eső is előfordulhat.

Szerdára virradóan újabb csapadék hull le dél felől a Dunántúlra. Kezdetben eső, majd havas eső, később pedig havazás várható. A Tatabánya-Pécs vonalnyugati részén reggel havas tájra számíthatunk. Napközben ugyanezen területeken folytatódik a havazás, majd kelet felé terjeszkedik a csapadékmező.

Este a Dunántúl keleti részén, a főváros környékén és az Északi-középhegységben is havazás várható, és a Bakonyban valamint a Kisalföldön akár 15-20 centi hó is hullhat.

Csütörtökön a csapadékzóna súlypontja kelet felé helyeződik, esőre és havas esőre lehet számítani. A Dunántúlon a havazás megszűnik, viszont északnyugati szél erősödik fel.

idokep

via roviden.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük