Matrend

cropped matrend magazin.png

Az útszóró só jelentős károkat okozhat autójában, ezért fontos megvédeni járművét a só okozta károktól. Amikor télen útszóró sót használnak, az autók ráfújják az aszfaltról az útra, és az abroncsok is felverik a jármű aljára. Ez a só hosszú távon károsítja az autót, különösen más szennyeződésekkel együtt.

Az útszóró só könnyen rászáradhat az autó alvázára, és repedéseken keresztül behatolva károkat okozhat. Az alváz rendszeres mosása fontos, mivel közvetlenül ki van téve az útszóró só hatásának. A só és nedvesség a kisebb repedéseken keresztül is bejuthat, ezért az alvázat nem csak tisztítani, hanem rendszeresen ellenőrizni és szükség esetén javítani is kell.

A fényezés sem menekül meg a só okozta károktól. Karcolások és rozsda foltok esetén különösen fontos a rendszeres karbantartás. A karcolásokat minél hamarabb meg kell javítani, és vékony hibák esetén használhat javítókészletet vagy javítótollat. A hideg időjárás előtt érdemes alaposan lemossák az autót, és felvinni egy védőbevonatot, hogy megelőzzék a károkat.

A rendszeres autómosás és alvázmosás, valamint a védőbevonat felvitele segíthet megelőzni az útszóró só okozta károkat, így érdemes beiktatni a naptárba és a téli szezon végéig kitartani a megelőző intézkedéseket.

via blikk.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük