Matrend

cropped matrend magazin.png

Az alábbiakban néhány egyszerű, de hatékony tippet találsz, amelyek segíthetnek megőrizni az otthonod melegét:

  1. Zárd le a réseket és repedéseket: Vizsgáld meg otthonodat, és zárd le azokat a helyeket, ahol a hideg levegő bejuthat, például az ajtók és ablakok körül. Használj huzatállókat az ajtók alján, és alkalmazz időjárásálló szigetelést az ajtókereteken.
  2. Ne helyezz nagy bútorokat a radiátorok elé: A nagy bútorok akadályozhatják a meleg levegő áramlását, ezért kerüld el, hogy ezek közvetlenül a radiátorok elé kerüljenek. Ha mégis szükséges, használj hőálló polcokat vagy hővisszaverő paneleket.
  3. Húzd össze a függönyöket éjszaka: Este zárd be a függönyöket, hogy bent tartsd a meleget. Nappal pedig hagyjuk őket nyitva, hogy kihasználjuk a természetes napfényt.
  4. Telepíts okosmérőt: Az okosmérők segítségével valós időben nyomon követheted az energiafogyasztást, ami nagyobb kontrollt biztosít a felhasználás felett.
  5. Gondolj a padlóra is: A padlón keresztüli hőveszteség jelentős lehet. Használj szőnyegeket, mivel ezek természetes hőszigetelőként működhetnek, segítve csökkenteni a fűtésszámlát.

via blikk
Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük