Matrend

cropped matrend magazin.png

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) csütörtöki közleménye szerint a tegnap délután óta fokozódó hóhelyzet miatt szükségessé vált a börtönök előtti járdák és parkolók takarítása, ezért több tucat rabot vezényeltek az utcára.

A közlemény hangsúlyozza, hogy Vácon, Márianosztrán, Miskolcon, Kaposváron, Sátoraljaújhelyen, Kecskeméten, Baracskán és Pálhalmán kívül a fővárosban is fogvatartottakat láttak el lapáttal a hó eltakarítása érdekében.

A BVOP folyamatosan figyelemmel kíséri az időjárási körülményeket, és ha további jelentős hóesés várható, akkor az intézetek készen állnak az esetleges önkormányzati megkeresésekre. Az elmúlt évek során több alkalommal is előfordult, hogy a fogvatartottakat bevonják a közterületek takarításába.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a főként jóvátétel és munkáltatás során végzett tevékenységek, mint például jégtörés, utcaseprés és hóeltolás, nemcsak társadalmi hasznot szolgálnak, hanem segítik a fogvatartottak társadalomba való visszailleszkedését. Az intézeteknek minden esetben van jóvátételi programjuk, amelynek keretében a fogvatartottak olyan közintézményeknek segíthetnek, mint iskolák, óvodák, kórházak, bíróságok vagy idősotthonok. Az elítéltek vállalhatnak takarítási, tereprendezési, felújítási vagy hóeltakarítási feladatokat az adott intézmények szükségletei szerint.

Annyi hó esett, hogy már elítéltekkel takaríttatják az utcákat

via rtl.hu
Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük