Matrend

cropped matrend magazin.png

A Tesco szerint észlelhető egy kis népszerűség-emelkedés az ünnep kapcsán Magyarországon, míg Amerikában igazi őrület tombol a Halloween körül. A helyiek tervei szerint több mint 12 milliárd dollárt fognak költeni az ünnepre.

Bár a “csokit vagy csalunk” játék inkább vidéki területeken és a budapesti kertvárosokban népszerű, a nagyobb kereskedelmi láncokban már hetek óta lehet látni a Halloweenhez kapcsolódó termékeket a polcokon.

A Tesco idén 12 féle szezonális édességet kínál a Halloweenhez. Több mint 70 ezer darab szezonális édességet készítettek, ami 20 ezerrel több, mint tavaly. Az édességek között található például Halloween figurás gumicukor, tejcsokoládé szellem, csoki Halloween tök és csontváz alakú csoki.

Emellett a Tesco kínálatában szerepelnek Halloween-kiegészítők is, mint maszkok, tematikus lufik, jelmezekhez kiegészítők, kalapok, fejpántok, boszorkányseprűk, valamint Halloween szervírozó tálcák.

A vásárlóknak több mint 60 féle termék közül lehet választani, összesen több mint 200 ezer darabbal készültek.

A Tesco vásárlóit megkérdezte szokásaikról is, és kiderült, hogy a megkérdezettek 41 százaléka ünnepli a Halloweent. Közülük 56 százalék farag tököt, 48 százalék pedig feldíszíti otthonát és vásárol dekorkellékeket. A Tesco összességében azt tapasztalja, hogy a Halloween népszerűsége minimálisan, de növekedett az elmúlt évekhez képest.

Magyarországon egyre népszerűbbé válik a Halloween, és a tökfaragás is egyre elterjedtebb. Egyre több háznál látni a lépcsőkön, ablakokban világító tököket. Ezen kívül több fővárosi kerület és vidéki település is tökfaragó versenyeket szervez.

Az áruházak is reagáltak a jelenségre, így egyre több helyen lehet kapni tökfaragó szetteket, amik általánosságban 2 és 20 ezer forint között vannak árazva.

A Halloween Amerikában különösen fontos időszak a kiskereskedelmi szempontból. Az Országos Kiskereskedelmi Szövetség szerint idén a lakosság 73 százaléka tervezi megünnepelni a Halloweent, és összesen több mint 12 milliárd dollárt fognak erre költeni. Ez a legtöbbet jelmezekre, dekorációkra és édességekre fogják költeni.

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük