Matrend

cropped matrend magazin.png

 

Olaszországon szélsőséges időjárás pusztít. Pénteken tornádó csapott le Milánóra, és heves esőzések és szél miatt megrongálódtak az épületek és a fák. A tűzoltókat több mint 110 híváshoz vezényelték ki, és áradások pusztítottak a városban.

A MeteoWeb olasz meteorológiai oldal szerint attól tartanak, hogy a közelben tartózkodó személyek megsérültek. Cinisello Balsamóban egy autóba növény csapódott, szerencsére a sofőr sértetlenül megúszta. Egy másik autós a Pavia tartománybeli Bubbiano faluban egy csatornában kötött ki, de szerencsére sikerült gyorsan biztonságba menekülnie.

Az Euronews arról ír, hogy a Milánóhoz közeli Seregna városában rendkívüli jégeső okozott több mint száz ember sérülését csütörtökön. Seregno városában jégesővel teli árvíz hömpölygött az utcákon, míg Velencét szerdán heves jégeső sújtotta.

A rossz időjárás a déli országrészben továbbra is tartó hőhullámmal párhuzamosan következik be.

Szicíliában a hőmérséklet 45 Celisus-fok körül mozog, és az elektromos hálózat túlterhelt, a lakosokat pedig arra figyelmeztették, hogy maradjanak otthon, és kapcsolják be a légkondicionálót.

A kórházi felvételek száma 20 százalékkal nőtt, és eddig két szicíliai halt meg.

Az olasz kormány figyelmeztetett a szélsőséges időjárás veszélyeire, és arra kérte a lakosságot, hogy legyenek óvatosak.

via 24.hu nyomán / illusztráció freepik.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük