Matrend

cropped matrend magazin.png

Évente több milliárd forint kártérítéshez nem jutnak hozzá a balesetet szenvedett vétlen autósok, noha a törvény értékcsökkenési kártérítést ír elő számukra. A biztosítóknak azonban eltérő álláspontjuk van ebben a kérdésben.

A jelenségről szóló cikkben Dobi Lászlót, a karteritesed.hu oldal ügyvezető-társalapítóját is megszólaltatták. Elmondta, hogy saját tapasztalatai alapján hozta létre az oldalt. Egy baleset során az autója eleje és hátulja is megsérült, és az egyik sofőr édesapja tanácsolta neki, hogy mindenképpen kérje az értékcsökkenési kártérítést, különösen, mivel autója új volt. A K&H biztosító kezdetben csak 350 ezer forintot kínált az értékcsökkenés miatt, de a többszöri levelezés, műszaki szakértő bevonása és szakvélemény kérése után végül sikerült 865 ezer forintra emelnie az összeget.

Az értékcsökkenés olyan tényező, amely a vagyontárgyban keletkezett károk helyreállítása vagy kijavítása után visszamaradt esztétikai, használati vagy forgalmi értékcsökkenést jelenti. A károkozónak ezt a kártételt is megtérítenie kell, de sok biztosító vitatja ezt az igényt.

via forbes.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük