Matrend

cropped matrend magazin.png

A YouTube egyre inkább korlátozza a reklámblokkoló bővítmények használatát. Ennek eredményeként előfordulhat, hogy az ilyen típusú bővítmények telepítése esetén nem tudsz videókat nézni. Az egyik megoldás erre a problémára a YouTube Premium előfizetés, de fontos megjegyezni, hogy ez sem biztosít teljes reklámmentességet.

Azonban másik lehetőségként egy programozó által kifejlesztett bővítményt említenék, mely az alábbiak szerint működik:

Az adott bővítmény lehetővé teszi, hogy a reklámok 16-szor gyorsabban peregjenek le a videók során. Az elképzelés mögött az áll, hogy nem a reklámokkal van a probléma, hanem a hosszadalmasak. Ennek eredményeként a reklámok csak 1-2 másodpercet vesznek igénybe bizonyos esetekben. Az Ad Speedup nemcsak felgyorsítja, hanem némítja is a reklámokat, így a felhasználókat megkíméli a váratlanul hangos reklámoktól.

Fontos megjegyezni, hogy bár ez a bővítmény is módosítja a reklámok megjelenését, jelenleg még nem sorolják a tiltott bővítmények közé a YouTube platformján. Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy a YouTube politikája változhat, és a bővítmények eltiltására is sor kerülhet a jövőben.

Végső tanácsként azt említem, hogy az előfizetés a YouTube Premium szolgáltatásra hosszú távon garantált reklámmentes élményt nyújthat mindenkinek.

 

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük