Matrend

cropped matrend magazin.png

Egyes magyarországi kiskereskedők árusítják azt a Lenovo hordozható akkumulátort, amelyet az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság tűzveszélyesnek minősített. A kínai gyártó azonnali visszahívást rendelt el – tudósít róla a hvg.

A veszélyeztetett eszköz egy hordozható, USB-C-s, elsősorban laptopokhoz tervezett 20 000 mAh kapacitású akkumulátor. Konkrétan a PBLG2W modellszámú, 40ALLG2WWW egyedi azonosítóval (part number) ellátott töltőről van szó, amelynek adatait a Tom’s Hardware által közzétett ábra segítségével lehet azonosítani.

Fontos megjegyezni, hogy a gyártás időpontja is számít: a visszahívott példányok gyártási dátuma (év/hónap sorrendben) az alábbi: 22/01, 22/02, 22/03, 22/04, 22/05, végül 22/06.

A gyártó hangsúlyozza, hogy ha valaki olyan töltővel rendelkezik, amely mindhárom adat tekintetében megegyezik, az azonnal hagyja abba az eszköz használatát.

A probléma abból adódik, hogy az eszközben található csavar tölthetés közben meglazulhat, ami zárlathoz vezethet. Ez jelentős melegedést, és végül tűzet is okozhat. Eddig hivatalosan egy tűzesetről érkezett bejelentés.

Lenovo Magyarország hivatalosan nem árusította ezt a terméket itthon, azonban a hordozható akkumulátor több ismert webáruházban elérhető. Amennyiben az eszköz megfelel minden fent említett feltételnek, az érintett félnek érdemes mielőbb kapcsolatba lépnie az eszközt értékesítő áruházzal.

via 24.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük