Matrend

cropped matrend magazin.png

Újabb SMS-csalás terjed Magyarországon, ahol a csalók olyan gyanútlan felhasználókat céloznak meg, akiket vonzó munkaajánlattal próbálnak becsapni. Az üzenet vége felé egy veszélyes link található, amelyet tilos megnyitni

 

Az SMS-ben hangsúlyozzák, hogy a 25-55 éves korosztály számára az otthonról végezhető telefonos munka egyszerű, és bármikor, bárhonnan elvégezhető – erről számolt be a 24.hu.

AZ ÜZENET VÉGÉN EGY VESZÉLYES LINK TALÁLHATÓ, AMIT SEMMIKÉPP SEM SZABAD MEGNYITNI.

A csalók azt kérlik a felhasználóktól, hogy a kapcsolatfelvételhez telepítsék fel a WhatsApp-kontaktot.

Korábban is figyelmeztettek hasonló csalásokra. Az Index beszámolt arról, hogy a rendőrség közleményben hívta fel a figyelmet a Magyarországon elterjedt csomagküldős SMS-csalások számának növekedésére.

Az adathalászok időnként változtatnak a csalási módszereken. Január elején például egy várpalotai lakost SMS-ben vertek át a Netflix nevében. A férfi gyanútlanul megadta bankkártyaadatait, és százezer forintot vontak le a számlájáról.

A rendőrség figyelmeztetést adott ki hasonló bűncselekmények elkerülése érdekében.

Az embereket arra kérik:

  • Bankkártyaadatokat soha ne adjanak ki idegeneknek semmilyen körülmények között. A hátoldalon található CVC-kódot hivatalos ügyintézés során sem kérhetik el, mivel az ismeretével illetéktelenek online tranzakciókat hajthatnak végre.
  • Online tranzakciókhoz javasolják, hogy a hivatalos és megbízható forrásból származó alkalmazásokat használják a fizetéshez.
  • Soha ne kattintsanak ismeretlen forrásból, SMS-ben vagy e-mailben érkező linkekre.
  • Az online bűncselekmények megelőzéséről további információkat találnak a kiberpajzs.hu oldalon.

via index.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük