Matrend

cropped matrend magazin.png

Az Országos Mentőszolgálat egy esetről számolt be a Facebook-oldalán, amely Százhalombattán történt. Egy 70 év körüli nő elesett és elvesztette az eszméletét, azonban szerencsére ötéves unokája volt a közelben, aki azonnal értesítette a mentőket.

Az ötéves kislány nem pánikolt meg, hanem megpróbálta felkelteni nagymamáját. Amikor ez nem sikerült, azonnal hívta a segélyhívót, és részletesen elmesélte, mi történt. A telefonos utasításokat pontosan követve a kislány megvizsgálta a nagymamát, aki bár lélegzett, továbbra is eszméletlen volt.

A mentők rövid időn belül a helyszínre érkeztek, és az idős asszony ellátását megkezdték. Végül stabil állapotban szállították kórházba a nőt. A kislány közben értesítette anyukáját is, aki szintén a helyszínre sietett.

Az Országos Mentőszolgálat gratulált a kislánynak és a mentésben részt vevőknek, akik gyors és hatékony beavatkozásukkal segítettek az idős asszonyon. A bejegyzésben kívántak mielőbbi felépülést Tamarának, az ötéves hősnek, és köszönetüket fejezték ki a mentőszolgálat munkatársainak.

via index.hu nyomán / illusztráció Wikimedia

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük