Matrend

cropped matrend magazin.png

Láthatóan az emberiség nem tanul semmiből, hiszen alig pár napja történt a Titan tengeralattjáró katasztrófája, de máris előálltak egy újabb izgalmas ötlettel a katasztrófaturisták számára. Megindult az első űrturistákat szállító jármű.

 

Az olasz tudományos tanács és az olasz légierő három kutatója, Walter Villadei, Angelo Landolfi és Pantaleone Carlucci mellett a Virgin Galactic több pilótája és parancsnoka is részt vett a két jármű repülésén.

A szakemberek az út során több tucat tudományos kísérlethez gyűjtöttek adatokat. Sőt, rövid időre még elhagyták üléseiket is, hogy megtapasztalhassák a súlytalanság állapotát.

A következő kereskedelmi járatot augusztus elejére tervezik, és ezúttal “magánűrhajósokkal” fog indulni – tájékoztatta a cég. Az másfél órás út ára mintegy 450 ezer dollár, azaz 153 millió forint.

Valójában nem ez az első alkalom, hogy valaki az űrturizmus felé fordul, hiszen az Amazon alapítója, Jeff Bezos űripari vállalata, a Blue Origin már több hasonló utat teljesített. Azonban a piacon jelen van az Elon Musk vezette SpaceX űrhajózási vállalat is, amely már két teljesen magánjellegű missziót hajtott végre a Nemzetközi Űrállomásra.

via blikk.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük