Matrend

cropped matrend magazin.png

A székesfehérvári önkormányzat közleményben hívja fel a figyelmet a házszám meglétének és olvashatóságának fontosságára – tudósítja a feol.hu.

Az önkormányzat kiemeli, hogy törvényi előírás, valamint saját érdek is a házszám megfelelő feltüntetése az ingatlanokon. A házszámtáblát az ingatlan tulajdonosának az utcafronti kerítésen vagy az épület közterületi homlokzatán, a közterületről látható helyen kell elhelyeznie.

A mulasztás akár 150 ezer forintos bírsággal is járhat, emellett megnehezítheti a mentősök, tűzoltók, rendőrök és a postások munkáját – hangsúlyozza a székesfehérvári önkormányzat közleményében.

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény szerint minden házszámmal ellátott épületen a tulajdonos köteles feltüntetni a házszámot. A házszámtábla beszerzéséről, kihelyezéséről, szükség szerinti cseréjéről és pótlásáról is az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni. A házszámtáblát az ingatlan tulajdonosának az utcafronti kerítésen vagy az épület közterületi homlokzatán, a közterületről látható helyen kell elhelyeznie. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy a házszámtáblát az ingatlanon bárhol, az utcáról látható helyen kell elhelyezni.

Aki nem tartja be vagy nem teljesíti ezt a kötelezettséget, az 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírságra és 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírságra is számíthat.

Elsősorban azonban nem a büntetés elkerülése a lényeg, hanem az, hogy a jól látható, olvasható házszámmal segítünk a mentőknek, tűzoltóknak, rendőröknek és a postásoknak a gyors tájékozódásban – zárja a közleményüket az önkormányzat.

Nemrégiben Gárdonyban a tűzoltók kértek segítséget az önkormányzattól, hogy a lakosság helyesen tüntesse fel a házszámokat, mivel sok esetben nehezen találnak oda a riasztás helyszínére.

via 24.hu nyomán/ illusztráció Wikimedia

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük