Matrend

cropped matrend magazin.png

Egy szatmári faluban, ahol a gazdálkodó nevét P.-ként említik, különös eset történt. P. gazda az elmúlt évek aszálya miatt nehezen boldogult a kukoricaföldjeivel, így a kombájnja csak “galadolt” a hatalmas területen aratáskor.

Az idén viszont úgy döntött, hogy napraforgót vet, és mindenre nagy gondot fordított: megfelelő vetőmag, előkészített magágy, vegyszerezés, kapálás. A nyári esőknek köszönhetően csúcstermés ígérkezett.

Azonban valaki nem örült a gazda sikerének, és a károkozás mellett döntött. Ez az ismeretlen haragos betonacélt és fém rudakat szerezett be, majd kereszt formában összehegesztette azokat. Ezután elment P. gazda napraforgótáblájába, és az általa készített károkozó eszközöket felrögzítette a még álló napraforgók szárára. Ez olyan magasságban történt, hogy az aratás során biztosan kárt, esetleg törést okoz a kombájn vágóasztalában.

Összesen öt ilyen eszközt készített, amiből a kombájn kettőt felvett. Szerencsére P. gazdának nagy szerencséje volt, mert ezek a károkozó eszközök nem okoztak kárt a kombájnban. A vágóasztal automatikája az akadályt érzékelve letiltotta.

P. gazda és családja végigment a területen, ami több hektárt foglal magában, és további három hegesztett betonacélt találtak. Sajnos, nem tudják, ki az elkövető, és miért esküdött bosszút a dolgos gazda ellen.nagyar 2

 

via haromhatar.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük