Matrend

cropped matrend magazin.png

Az MTI angol nyelvű híre azt állítja, hogy vasárnap több mint 14 ezer menekült lépett be Magyarországra. Ez az adat azonban nem teljesen pontos. A rendőrség friss statisztikái szerint vasárnap az ukrán-magyar határon 7078, a román-magyar határon át pedig 7195 ember lépett át Ukrajnából Magyarország területére. Ezek az adatok azonban nemcsak a menekülteket tartalmazzák, hanem azokat is, akik rendszeresen ingáznak a két ország között. Ezért nem lehet biztosan tudni, hogy pontosan hány menekült érkezett Magyarországra vasárnap.

Azonban, ha nagyvonalúan napi 12 ezer érkezővel számolunk, akkor a háború kezdete óta mintegy 6,2 millió ukrán érkezett volna Magyarországra. Ez Ukrajna háború előtti népességének bő 14 százaléka. Ez azt jelenti, hogy Magyarország az orosz-ukrán háború egyik fő befogadó országa.

A magyar kormány nagy segítséget nyújt a menekültek számára. Ingyenes szállást, élelmet és egészségügyi ellátást biztosítanak nekik. A kormány emellett igyekszik segíteni a menekülteknek munkát találni és beilleszkedni a magyar társadalomba.

A magyar emberek is nagyvonalúan segítenek a menekülteknek. Adományoznak pénzt, ételt és ruhákat. Sok helyen fogadnak be menekülteket, és segítenek nekik eligazodni az új környezetben.

A magyar kormány és a magyar emberek nagyszerű munkát végeznek a menekültek segítésében. A segítségük nélkül sok menekült nehéz helyzetbe kerülne.

via 444.hu nyomán / illusztráció

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük