Matrend

cropped matrend magazin.png

A hétvégén várható időjárást illetően, kevés helyen számíthatunk napsütésre, inkább párás és borult idő lesz, ködös területekkel. Vasárnap további csapadékra kell számítani: északon havazás, havas eső, délen pedig havas eső és eső lesz jellemző. Az éjszakai órákban több helyen fagy, és a nappali hőmérséklet is jellemzően 0 Celsius-fok körül alakul majd, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Pénteken az ország nagy részén túlnyomóan borult, párás idő várható, némi napsütés csak nyugaton és északkeleten valószínű. Csapadékra csak néhol kell számítani, esetleg hószállingózás vagy szitálás fordulhat elő. A délkeleti szelet élénk lökések kísérhetik a Kisalföld és az Alpokalja térségében. A nappali hőmérséklet nagy részt mínusz 1 és plusz 2 fok között mozog, de a napos területeken enyhébb, míg a ködös helyeken hűvösebb lehet.

Szombaton főként erősen felhős vagy borult, sokfelé párás és ködös idő várható, csupán néhol törhetnek át a felhők. Csapadékra nem kell számítani, esetleges hószállingózás vagy szitálás elszórtan előfordulhat. A légmozgás gyenge marad, csak Sopron környékén élénkülhet meg a délkeleti szél. Hajnalban mínusz 6 és 0 fok közötti hőmérséklet valószínű, de a havas, szélcsendes vidékeken ennél hidegebb lehet. Kora délutánra mínusz 2 és plusz 4 fok közötti hőmérséklet várható.

Vasárnap vastagabb frontfelhőzet teríti be az országot nyugatról kelet felé, ahol délután és este felszakadozik, vékonyodik. Több területen várható csapadék:

ÉSZAKON HAVAZÁS, HAVAS ESŐ, DÉLEN HAVAS ESŐ, ESŐ LESZ A JELLEMZŐ.

Különösen hajnalban és este ónos eső is előfordulhat, valamint helyenként köd is kialakul. A szél helyenként élénkül, először délen, majd északnyugaton. Hajnalban általában mínusz 6 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, de a havas, szélvédett területeken hidegebb lehet. Kora délutánra mínusz 2 és plusz 7 fok közé emelkedik a hőmérséklet, az északnyugati részen magasabb, míg az északkeletin alacsonyabb értékek várhatók

via roviden.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük