Matrend

cropped matrend magazin.png

A hétvégére visszatér a meleg nyári idő, azonban nem lesz zavartalan a napsütés.

Szombaton csak néhány zápor és zivatar zavarhatja meg a kellemes meleg időt, így ha strandolás szerepel a tervek között, érdemes kihasználni az első felét a napnak. Többnyire napos időre számíthatunk, de az északi tájakon néhány zápor, esetleg zivatar is előfordulhat.

Északkeleten több helyen, északnyugaton pedig helyenként előfordulhatnak frissítő záporok és zivatarok. Ezek az esőzések átmeneti jellegűek lesznek, és előttük vagy utánuk ismét kisüt a nap. A délnyugati tájakat leszámítva, a nyugatias szél több helyen erősebb lehet. Az előrejelzések szerint a hőmérséklet 28-34 Celsius-fok között alakul.

Vasárnap az időjárás már változékonyabb lesz, mivel egy kiterjedt csapadékrendszer vonul át felettünk. Az északnyugati részek felé érkezik az eső, záporok és zivatarok. Délkeleten reggel még kisüt a nap, de délután északnyugat felől már felszakadozik a felhőzet. Egész nap sokfelé várható csapadék, és a zivatarokat akár jégeső is kísérheti. Késő délutánra és este az ország délkeleti harmadára szorul vissza a csapadékrendszer.

A nyári meleg azonban többfelé kitart, és a legmagasabb hőmérsékletet délkeleten mérhetjük, míg a középső tájakon valamivel alacsonyabb értékek lesznek, főleg a tartósan csapadékos területeken.

via idokep.hu nyumán / illusztráció wikimedia

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük