Matrend

cropped matrend magazin.png

Jövőre már nem lehet hidegélelmiszert vásárolni SZÉP-kártyával a boltokban – ezt közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) az RTL Híradóval. Tehát januártól ismét csak a megszokott szolgáltatásokat (szállás, vendéglátás, szabadidős tevékenység) lehet majd kifizetni a Széchenyi Pihenőkártyával.

A kormány már augusztus 1-jétől december 31-éig lehetővé tette az elszálló infláció miatt, hogy hideg élelmiszert vásároljanak a SZÉP-kártyával a boltokban. Az RTL Híradó a GFM-től kapott magyarázat szerint a kormány az inflációcsökkentés évének tekintette a 2023-as évet, míg 2024-ben a gazdasági növekedés éve várható.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke elmondta, hogy nem tapasztaltak jelentős visszaesést a forgalmukban, és változatlanul sokan fizetnek SZÉP-kártyával a magyarországi szálláshelyeken.

Az OTP adatai szerint idén augusztus és november között 26 milliárd forinttal (27 százalékkal) többet költöttek SZÉP-kártyával, mint tavaly ilyenkor. A legnagyobb SZÉP-kártya kibocsátók összesen 21 milliárd forintot költöttek élelmiszerboltokban, és összességében a nem élelmiszerbolti költés is nőtt a kártyabirtokosoknál (5 milliárd forinttal). Ennek ellenére a hideg élelmiszerek vásárlásának lehetőségét a kormány indoklás nélkül befejezi.

via 24.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük