Matrend

cropped matrend magazin.png

A Felzárkózó települések program keretében több mint 150 kistelepülés lakója részesülhet új, vegyes tüzelésű kályhákban. Az ország legszegényebb településein több mint 1700 hagyományos üzemű kályhát szállítanak ki, kifejezetten kisgyermekes családoknak, egyedül élő időseknek és nehéz helyzetű személyeknek. A kályhák kiszállítása már hetek óta folyamatban van, és az utolsó darabokat a következő napokban adják át a kiválasztott kedvezményezetteknek.

Az érintett települések többsége Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád, Heves és Baranya megyékben található. A programot végrehajtó karitatív szervezetek évek óta Jelenlét Pontokat működtetnek ezen a területen, és ismerik a legnehezebb körülmények között élő családokat. Jász-Nagykun-Szolnok megyében Tiszabő és Tiszabura csatlakozott a programhoz – derül ki a program beszámolójából.

Az új kályhákat jellemzően azokba a háztartásokba szállítják, ahol eddig csak egyetlen helyiség fűtésére volt lehetőség. Ezek a készülékek kiváltják a már elhasználódott és átégett kályhákat, lehetővé téve a gazdaságos és biztonságos fűtést. A kályhák mellé a családok szénmonoxid-érzékelőt is kapnak a biztonságuk érdekében.

via penzcentrum.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük