Matrend

cropped matrend magazin.png

Az indianai Ashley Summers júliusban elhunyt a Monticelli közeli Freeman-tó közelében vízmérgezés miatt. A tragédia azt követően történt, hogy a dehidratáltságát próbálta enyhíteni azzal, hogy túl sok vizet ivott. Azonnal a lafayetti kórházba szállították, azonban életét már nem tudták megmenteni.

Ashley Summers, egy indianai nő, férjével utazott a július 4-i függetlenség napján. Az utazás utolsó napja rendkívül meleg volt, a hőmérséklet elérte a 90 Fahrenheit-fokot (32,2 Celsius-fok). Az őszinte kiszáradás jeleit tapasztalva Ashley négy üveg vizet, vagyis közel két litert fogyasztott el rövid idő alatt, mintegy 20 perc alatt – írja a The Mirror.

Az 35 éves nő hamarosan szédülést és fejfájást érzett, majd amikor hazaértek, a garázsban elájult. Családja az indianai Lafayette-ben található IU Health Arnett Kórházba vitte, de sajnos már nem tért magához.

Vízmérgezés akkor fordulhat elő, amikor valaki hirtelen túl sok vizet fogyaszt.

Ritka esetekben akár végzetes is lehet, mivel megzavarhatja a szervezetben lévő elektrolitok egyensúlyát, különösen akkor, ha valaki sok vizet fogyaszt anélkül, hogy elegendő elektrolitot pótolna a táplálékból.

Bár a jelenség előfordulása ritka, súlyos következményekkel járhat, különösen extrém mennyiségű víz elfogyasztása esetén, például vízivó versenyeknél vagy hosszú ideig tartó intenzív testmozgás közben, sőt időnként kínzásként is alkalmazhatják.

A víz általában biztonságos, de rövid idő alatt túlzott mennyiségben történő fogyasztása káros lehet. Ezt a jelenséget bizonyos egészségügyi állapotok is előidézhetik. Már embernél is okozott halálesetet a nagyon nagy mennyiségű víz gyors fogyasztása.

via index.hu nyomán / illusztráció Pxfuel

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük