Matrend

cropped matrend magazin.png

Walesben vasárnaptól 50 km/h helyett 30 km/h-ra csökkentették a lakott területeken megengedett maximális sebességet. A walesi kormány szerint ez az új korlátozás a halálesetek számának csökkenését és a zajterhelés mérséklését célozza, valamint ösztönzi a gyaloglást és kerékpározást.

Az ENSZ és különböző környezetvédelmi és közúti biztonsági csoportok támogatták ezt a lépést, de sokak szerint ez egyfajta “nyílt háború az autósok ellen”.

Mark Drakeford, a walesi első miniszter azt mondta: “Egy perccel tovább tart majd az utazás, és évente tíz ember életét mentjük meg Walesben ennek az egyperces hozzájárulásnak köszönhetően – ez nem tűnik tisztességtelen alkunak.”

Az új szabályozás mintegy 35%-át érinti a walesi utaknak. Ugyanakkor egy, a walesi kormány által megbízott konzultáció azt mutatta, hogy többen ellenzik a sebességkorlátozást, mint ahányan támogatták azt.

Penny Mordaunt, a brit alsóház vezetője kijelentette, hogy az új 30 km/h-s alapértelmezett sebességhatár egyszerűen őrültség, és úgy véli, hogy ezzel büntetik az autósokat.

via blikk.hu nyomán / illusztráció wikimedia

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük