Matrend

cropped matrend magazin.png

2025-ben lejár a Windows 10 hivatalos támogatása, beleértve a kritikus biztonsági frissítéseket is. A Microsoft a kilencedik évfordulóját ünneplő operációs rendszerét 2015-ben indította el, és most részletezte a kivezetés ütemtervét. A hivatalos támogatás várhatóan 2025. október 14-én zárul le, de a vállalati és civil felhasználók számára kínált Extended Security Update programon keresztül továbbra is elérhetők lesznek a kritikus biztonsági frissítések – ez azonban pénzért lesz elérhető.

Az Extended Security Update programra történő regisztráció részletei és az árazás még nem ismertek. Ezen frissítések segítségével a felhasználók továbbra is biztonságosan használhatják a Windows 10-et, még ha nem is érkeznek majd új funkciók és nagyobb frissítések.

A Microsoft megerősítette, hogy a jelenlegi 22H2-es verziójú Windows 10 lesz az utolsó, és a 2025-ös kivezetésig nem várhatók további éves, nagyobb frissítések. Emellett hangsúlyozni kell, hogy a Windows 11 frissítése is lehetőség, de a szigorú hardverkövetelmények miatt nem minden Windows 10 rendszer képes ráfrissülni.

Fontos kiemelni, hogy olyan számítógépet használni, amelyhez már nem érkeznek biztonsági frissítések, rendkívül kockázatos lehet, mivel a gép sebezhetővé válik a támadásokkal szemben. A Microsoft jelenleg is rendszeresen biztosít biztonsági frissítéseket a Windows 10 számára, de a 2025-ös határidőtől kezdve ezek elmaradnak majd. A Microsoft jelenleg komolyan veszi a kivezetési tervet, de az idő függvényében még változhatnak a tervek.

via hvg.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük