Matrend

cropped matrend magazin.png

A jövőben tilos lesz Zuglóban a légkondicionálók kondenzvizét az utcára vezetni. Egy társasház már felszólította lakóit, hogy megoldják a víz elvezetését belső csatornarendszerrel, mivel aki megszegi ezt a szabályt, brutális bírsággal szembesülhet.

A Budapest Főváros XIV. Kerület Képviselő-testületének rendelete értelmében a klímaberendezések kondenzvize nem vezethető közhasználatú területre vagy más telek területére. A felszólított lakóknak augusztus közepéig kell intézkedniük, hogy a klíma beltéri egységében keletkezett kondenzvíz megfelelően legyen elvezetve.

Hasonló helyzet alakult ki korábban Óbudán is, ahol a lakóknak kellett szétbontaniuk a ház falára felszerelt légkondicionáló berendezéseket, hogy a kondenzvíz ne csöpögjön az utcára. Az önkormányzat komoly büntetéseket szabott ki azokra, akik nem tartották be a szabályokat.

Az önkormányzat azért szigorú a kondenzvíz kivezetése terén, mert nemcsak arról van szó, hogy az utcára csöpögve kellemetlenséget okoz, hanem télen balesetveszélyt is jelenthet, ha a víz jéggé fagy. Az új rendelet célja a városképvédelem és a biztonságosság javítása, és a lakosságot is arra ösztönzi, hogy felelősségteljesen gondoskodjanak a klímaberendezésekről.

via blikk.hu nyomán / illusztráció Wikimédi

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük