Matrend

cropped matrend magazin.png

Leteszteltük az AI-t mennyire kreatív. Mivel ez továbbra is politikamentes blog oldal, nem szeretnénk hogy valaki ez alapján nyilvánítson véleményt , sem az oldalról, sem a miniszterelnökről. Egy blog sorozat indul, ahol az összes olyan embert akit ismer az AI, befogunk mutatni, egy gép agyával. Legegyszerűbbnek az bizonyul , ha tetoválásként mutatjuk be , mert kreativitását itt tudja legjobban elengedni.

A mesterséges intelligencia (MI) képalkotási képessége az informatika és az adatfeldolgozás terén jelentős fejlődést mutat. Az MI képes arra, hogy bemeneti adatok alapján olyan vizuális tartalmakat hozzon létre, amelyek emberi érzékszervekkel értelmezhetőek és értékelhetőek. Ennek a technológiai áttörésnek számos alkalmazása van, beleértve a képek generálását, módosítását, rekonstrukcióját és javítását. Akár tervezhetsz magadnak egyedi tetkókat, olyanokat amely még garantáltan senkin sem szerepelnek.

Rengeteg ai képszerkesztő alkalmazás érhető el a Google Playben, mi letöltöttünk egyet, és teszteltük. Nagyon szép eredmények születtek.

De szerettük volna egy kicsit próbára tenni mennyi kreatív , ezért kértük hogy Orbán Viktor tattoo gyártásra álljon rá.

Itt vannak a született képek:

orbantattoo1
orbantattoo1
orbantattoo2
orbantattoo2
orbantattoo3
orbantattoo3
orbantattoo4
orbantattoo4
orbantattoo15
orbantattoo15
orbantattoo5
orbantattoo5
orbantattoo6
orbantattoo6
1339630
1339630
orbantattoo8
orbantattoo8
orbantattoo9
orbantattoo9

Végülis minden Orbán Viktor tattoo egyformának mondható. De van egy két érdekesség, volt ahol parlamentet tett a feje fölé, volt ahol koronát, pedig “egyszerű orbán viktor tattoo” parancsot kapott a kép készítésére. Leteszteltük mi van akkor ha kérjük hogy tegyen rá egy koronát, itt már egyértelműen kiemelte a fején lévő koronát.

További érdekesség, hogy a képek egyértelmű határozottnak ábrázolják, egyik képen sem alkotta meg mosolygósnak, inkább a keménység árad ki fotókból.

Próbáltuk egyéb kulcsszavakkal is, de egy minisztert sem ismert fel az AI, sőt még az előző miniszterelnök Gyurcsány Ferencet sem tudta megalkotni. Ez lehet hogy később a fejlődésével, tudásának bővülésével még változhat, jelenleg még nem tudunk ilyen képeket szolgáltatni. Viszont szeretnénk egy ilyen sorozatot itt az oldalon elindítani, az összes olyan ismertebb embert, akit ismert az AI szeretnénk vele pár tattoo mintát legyártatni.

orbanviktortattoo5
orbanviktortattoo5
orbanviktortattoo
orbanviktortattoo

Az MI képalkotásának alapja a neurális hálózatok használata, amelyek többszintű rétegekben dolgozzák fel az adatokat. Az ilyen hálózatok tanulási folyamatokon keresztül képesek sajátítani a vizuális elemeket és mintázatokat, így előállíthatják a valósághű képeket. Ezáltal az MI segítségével például képek restaurálása, stílusok emulációja és teljesen új, kreatív alkotások létrehozása is lehetséges.

Az MI képalkotásának alkalmazási területei sokszínűek. A tervezők és művészek inspirációt meríthetnek az MI által létrehozott egyedi vizuális tartalmakból. Az egészségügyben az orvosok diagnosztikai eszközként használhatják az MI-t a képek elemzésére és értelmezésére. Az autonóm járművek képesek érzékelni és reagálni a környezetükre az MI képalkotásának segítségével.

Azonban az MI képalkotása mögött vannak kihívások és etikai kérdések is. A hamis képek és manipulált vizuális tartalmak problémája merülhet fel, amelyek befolyásolhatják a média és a társadalmi kommunikáció hitelességét. Emellett fontos kérdés az adatvédelem és a személyes adatok használata az ilyen technológiák során.

 

 

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük