A tárcsalap olyan mint egy serpenyő, csak éppen a füstös ízt pluszban hozzá adja az ételhez, ami olyan eredményt kölcsönöz amit nem tudunk elérni hagyományos tűzhelyen.
A legjobb, ha 1-2 napos fehér vagy félbarna kenyeret használsz fel. Ez a finom étel tökéletes választás spenóthoz, lecsóhoz vagy akár reggelire, bacon szalonnával vagy magában porcukorral is laktató és olcsó.
Hozzávalók:
- 2 szelet kenyér
- 3 db tojás, felverve és 2 csipet sóval ízesítve
- 2-3 dl étolaj
Elkészítés:
- A kenyereket mártsd a felvert tojásba. Mindkét oldalát forgasd bele a tojásba, hogy jól átjárja.
- Forró olajban süsd ki a tojással bevonott kenyereket. Fontos, hogy ne legyen túl forró az olaj, hogy a kenyér ne égjen meg.
- Körülbelül 2-3 perc alatt süssd aranybarnára mindkét oldalát, majd fordítsd meg.
- A kész bundás kenyeret emeld ki a serpenyőből, és tegyél alá egy kéztörlővel fedett tálat. Így leitatod a felesleges olajat a kenyerekről, és így lesznek szép és ropogós.
Kóstold meg magában vagy különféle köretekkel, ízlés szerint porcukorral meghintve vagy akár tartármártással. Jó étvágyat!
Facebook hozzászólás