Matrend

cropped matrend magazin.png

A tárcsalap olyan mint egy serpenyő, csak éppen a füstös ízt pluszban hozzá adja az ételhez, ami olyan eredményt kölcsönöz amit nem tudunk elérni hagyományos tűzhelyen.

A legjobb, ha 1-2 napos fehér vagy félbarna kenyeret használsz fel. Ez a finom étel tökéletes választás spenóthoz, lecsóhoz vagy akár reggelire, bacon szalonnával vagy magában porcukorral is laktató és olcsó.

Hozzávalók:

  • 2 szelet kenyér
  • 3 db tojás, felverve és 2 csipet sóval ízesítve
  • 2-3 dl étolaj

Elkészítés:

  1. A kenyereket mártsd a felvert tojásba. Mindkét oldalát forgasd bele a tojásba, hogy jól átjárja.
  2. Forró olajban süsd ki a tojással bevonott kenyereket. Fontos, hogy ne legyen túl forró az olaj, hogy a kenyér ne égjen meg.
  3. Körülbelül 2-3 perc alatt süssd aranybarnára mindkét oldalát, majd fordítsd meg.
  4. A kész bundás kenyeret emeld ki a serpenyőből, és tegyél alá egy kéztörlővel fedett tálat. Így leitatod a felesleges olajat a kenyerekről, és így lesznek szép és ropogós.

Kóstold meg magában vagy különféle köretekkel, ízlés szerint porcukorral meghintve vagy akár tartármártással. Jó étvágyat!

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük