Matrend

cropped matrend magazin.png

Jobb mint a bolti, mert szívvel , lélekkel készül.

Sült krumpli elkészítése:

  1. A burgonyát meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk majoránnával, oregánóval és fokhagymaporral.
  3. Az olívaolajjal leöntjük, majd alaposan összekeverjük.
  4. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük a krumplikat, majd megszórjuk pirospaprikával.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, többször átkeverve, hogy egyenletesen megsüljön.

Gíroszhús elkészítése:

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd megszórjuk gírosz-fűszerkeverékkel.
  2. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és az olívaolajat, majd alaposan összeforgatjuk.
  3. Kevés olajon megsütjük a csirkemellet.

Szósz elkészítése:

  1. A joghurtot sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, és alaposan összekeverjük.

Tálalás:

  1. A sült krumplit tányérra szedjük.
  2. Mellé helyezzük a gíroszhúst és a csíkokra vágott salátát, lila káposztát, kockákra vágott paradicsomot és felszeletelt hagymát.
  3. Meglocsoljuk a fokhagymás szósszal, majd pitával tálaljuk.
Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük