Jobb mint a bolti, mert szívvel , lélekkel készül.
Sült krumpli elkészítése:
- A burgonyát meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk majoránnával, oregánóval és fokhagymaporral.
- Az olívaolajjal leöntjük, majd alaposan összekeverjük.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük a krumplikat, majd megszórjuk pirospaprikával.
- 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, többször átkeverve, hogy egyenletesen megsüljön.
Gíroszhús elkészítése:
- A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd megszórjuk gírosz-fűszerkeverékkel.
- Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és az olívaolajat, majd alaposan összeforgatjuk.
- Kevés olajon megsütjük a csirkemellet.
Szósz elkészítése:
- A joghurtot sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, és alaposan összekeverjük.
Tálalás:
- A sült krumplit tányérra szedjük.
- Mellé helyezzük a gíroszhúst és a csíkokra vágott salátát, lila káposztát, kockákra vágott paradicsomot és felszeletelt hagymát.
- Meglocsoljuk a fokhagymás szósszal, majd pitával tálaljuk.
Facebook hozzászólás