Hozzávalók 5 kg savanyúsághoz:
- 1 kg káposzta
- 1 kg vöröshagyma
- 1 kg apró uborka
- 1 kg paprika
- 0,5 kg paradicsom (zöld)
- 0,5 kg sárgarépa (vagy bármilyen más zöldség)
- 3 dl ecet (10%-os)
- 7 dkg só
- 60 dkg cukor
- 1 kávéskanál borkén
- 1 csomag befőtt tartósítószer (és fűszerek ízlés szerint)
Elkészítés:
- A zöldségeket felszeleteljük és egy nagy tálban összekeverjük.
- Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, majd többször alaposan átkeverjük, hogy jól elkeveredjenek az ízek és a fűszerek.
- Ha már elegendő lévet engedett az elegy, átszedjük az egészet egy légmentesen zárható vödörbe vagy akár üvegbe.
- Lezárjuk a tetejét, majd hűvös helyen hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
- Másnap már fogyaszthatjuk is az elkészült savanyúságot, amely ínycsiklandó és frissítő lesz.
Facebook hozzászólás