Matrend

cropped matrend magazin.png

Hozzávalók 5 kg savanyúsághoz:

  • 1 kg káposzta
  • 1 kg vöröshagyma
  • 1 kg apró uborka
  • 1 kg paprika
  • 0,5 kg paradicsom (zöld)
  • 0,5 kg sárgarépa (vagy bármilyen más zöldség)
  • 3 dl ecet (10%-os)
  • 7 dkg só
  • 60 dkg cukor
  • 1 kávéskanál borkén
  • 1 csomag befőtt tartósítószer (és fűszerek ízlés szerint)

Elkészítés:

  1. A zöldségeket felszeleteljük és egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, majd többször alaposan átkeverjük, hogy jól elkeveredjenek az ízek és a fűszerek.
  3. Ha már elegendő lévet engedett az elegy, átszedjük az egészet egy légmentesen zárható vödörbe vagy akár üvegbe.
  4. Lezárjuk a tetejét, majd hűvös helyen hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
  5. Másnap már fogyaszthatjuk is az elkészült savanyúságot, amely ínycsiklandó és frissítő lesz.
Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük