A Sárgabaracklekvárral töltött fánkok receptje:
Hozzávalók a tésztához:
- 3 db tojás
- 15 dkg cukor
- 45 dkg liszt
- szénsavas ásványvíz
Hozzávalók a töltelékhez:
- sárgabaracklekvár
- porcukor
Elkészítés:
- Készítsük elő a tésztát: Egy tálban keverjük össze a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet. Keverjük alaposan össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a szénsavas ásványvizet. Keverjük addig, amíg egy sima és könnyen kenhető tésztát kapunk.
- Melegítsünk fel olajat egy lábasban vagy serpenyőben közepes hőfokon.
- Töltsünk egy habzsákot a tésztával, majd csepegtessük az olajba kis gombócokat. Vagy használjunk kiskanállal, hogy evőkanálnyi adagokat szaggassunk a tésztából, majd óvatosan tegyük az olajba.
- Süssük aranybarnára a fánkokat mindkét oldalukon. Ha megsültek, szűrőpapírra tegyük őket, hogy leitatják a felesleges olajat.
- Hagyjuk kihűlni a fánkokat, majd töltsük meg őket sárgabaracklekvárral. Ehhez a habzsákot használhatjuk, hogy könnyen befújjuk a lekvárt a fánkok belsejébe.
- Szórjuk meg a töltött fánkokat porcukorral.
A sárgabaracklekvárral töltött fánkok készen vannak! Jó étvágyat!
Facebook hozzászólás