Matrend

cropped matrend magazin.png

A Sárgabaracklekvárral töltött fánkok receptje:

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 45 dkg liszt
  • szénsavas ásványvíz

Hozzávalók a töltelékhez:

  • sárgabaracklekvár
  • porcukor

Elkészítés:

  1. Készítsük elő a tésztát: Egy tálban keverjük össze a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet. Keverjük alaposan össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a szénsavas ásványvizet. Keverjük addig, amíg egy sima és könnyen kenhető tésztát kapunk.
  2. Melegítsünk fel olajat egy lábasban vagy serpenyőben közepes hőfokon.
  3. Töltsünk egy habzsákot a tésztával, majd csepegtessük az olajba kis gombócokat. Vagy használjunk kiskanállal, hogy evőkanálnyi adagokat szaggassunk a tésztából, majd óvatosan tegyük az olajba.
  4. Süssük aranybarnára a fánkokat mindkét oldalukon. Ha megsültek, szűrőpapírra tegyük őket, hogy leitatják a felesleges olajat.
  5. Hagyjuk kihűlni a fánkokat, majd töltsük meg őket sárgabaracklekvárral. Ehhez a habzsákot használhatjuk, hogy könnyen befújjuk a lekvárt a fánkok belsejébe.
  6. Szórjuk meg a töltött fánkokat porcukorral.

A sárgabaracklekvárral töltött fánkok készen vannak! Jó étvágyat!

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük