Nálunk semmi nem megy pocsékba.
- A padlizsánokat megmossuk, megszurkáljuk, majd egészben 1 óra alatt megsütjük 170 fokra előmelegített sütőben.
- Amikor elkészült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kissé kihűlni. Ezután a héjából kikaparjuk a húst, a magokat kidobjuk, és a padlizsánt turmixgépbe tesszük.
- Felaprítjuk a lila hagymát, összezúzzuk a fokhagymát, és hozzáadjuk a padlizsánhoz. Az egészet krémesre összeturmixoljuk.
- Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. Miután egészen kihűlt, hozzákeverjük a majonézt is.
- A padlizsánkrémet pirítóssal kínáljuk.
Tipp: A majonézt helyettesíthetjük 3 evőkanál olívaolajjal, ha valaki nem szereti, vagy majonéz nélkül szeretné elkészíteni. Így is nagyon finom lesz a padlizsánkrém.
Facebook hozzászólás