Matrend

cropped matrend magazin.png

Nálunk így készül:

HOZZÁVALÓK

  • 2dl tej
  • 50dkg liszt
  • 5dkg porcukor
  • 3dkg élesztő
  • 2db tojássárgája
  • 3cl rum
  • 5dkg vaj
  • 1csip só
  • 5dl étolaj

A Szalagos farsangi fánk elkészítése:

  1. Készítsünk kovászt a langyos tejjel, kevés liszttel, cukorral és az élesztővel. Keverjük össze, majd hagyjuk meleg helyen felfutni.
  2. A tojássárgákat keverjük habosra a porcukorral. Adjuk hozzá a tejet, rumot, majd jól dolgozzuk össze.
  3. Öntsük hozzá a részletekben olvasztott vajat, majd szórjuk bele a lisztet. Keverjük össze, majd dolgozzuk hozzá a kovászt. Hagyjuk a tésztát langyos helyen a duplájára kelni.
  4. Amikor a tészta megkelt, borítsuk lisztezett deszkára, majd nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. Használjunk fánkszaggatót, hogy kiszúrjuk a fánkokat. Takarjuk le és hagyjuk ismét kelni, kb. fél órát.
  5. Egy lábasban melegítsünk bő zsiradékot. Ha a szalagos fánkok megkelték, nyomjuk közepüket kissé benyomottá, majd helyezzük az olajba úgy, hogy a fánk felső része kerüljön alulra. Fedjük le a lábast.
  6. Ha a fánk szép pirosra sül az egyik oldalán, fordítsuk meg, és süsük tovább fedő nélkül, hogy mindkét oldala aranybarna legyen.

A kész fánkokat szűrőpapírral bélelt tálban szárítsuk le, majd ízlés szerint porcukorral vagy glazúrral díszíthetjük. Jó étvágyat és kellemes farsangi időtöltést kívánunk!

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük