Matrend

cropped matrend magazin.png

Főzelék:

  1. A zöldbabot mossuk meg és vágjuk le a végeit. Ha nagyobb darabokra vannak, akkor vágjuk őket kisebb darabokra.
  2. Egy lábasban hevítsük fel az étolajat vagy zsírt, majd dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg aranybarna lesz.
  3. Szórjuk rá a pirospaprikát és adjuk hozzá a babérlevelet, majd keverjük össze.
  4. Adjuk hozzá a zöldbabot és a szárított kaprot (vagy frisset), majd keverjük össze alaposan.
  5. Szórjuk rá a lisztet és főzzük néhány percig, hogy az liszt elkezdjen besűrűsödni és az ízek jól összeérjenek.
  6. Öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje a zöldbabot, majd fedjük le és főzzük közepes lángon, amíg a zöldbab megpuhul.
  7. Ha a zöldbab megpuhult, adjuk hozzá a tejfölt, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Keverjük össze alaposan, majd forraljuk össze az egészet.
  8. A kész főzeléket szervírozzuk tálalás előtt, friss kenyérrel vagy rizzsel tálalva.

Fasírt:

  1. A szikkadt kenyérszeleteket áztassuk be vízbe vagy tejbe, majd csavarjuk ki belőlük a felesleges folyadékot.
  2. Egy tálban keverjük össze a darált húst, az apróra vágott hagymát és fokhagymát, pirospaprikát, sót, borsot és szárított petrezselymet.
  3. Adjuk hozzá a kinyomkodott kenyérszeleteket, majd alaposan gyúrjuk össze a hozzávalókat, hogy jól összeálljon a massza.
  4. Formázzunk a masszából fasírtokat, majd panírozzuk meg őket panírmorzsában.
  5. Egy serpenyőben hevítsük fel az étolajat, majd süssük meg benne a fasírtokat mindkét oldalukon aranybarnára.

Tálaláskor ízlés szerinti körettel, salátával vagy mártogatóssal kínáljuk a finom fasírtot. Jó étvágyat!

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük