Matrend

cropped matrend magazin.png

Hozzávalók:

  • 5 kilogramm hagyományos paprika
  • 1.5 kilogramm paradicsom
  • 1 kilogramm vöröshagyma
  • 50 dekagramm mangalica zsír
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

A paprikát apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát vékony karikákra szeleteljük. A paradicsomokat forrásban lévő vízbe merítjük pár másodpercre, majd kivesszük, lehúzzuk a héját, valamint apróra felvágjuk.
Egy hatalmas lábosban 30-40 dekagramm zsírt felolvasztunk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, ezen kívül üvegesre pirítjuk. Ezt követően beletesszük a felkockázott paprikát, jól összeforgatjuk a hagymával, valamint megsózzuk (ne fukarkodjunk a sóval). A lábos tetejét lefedjük.
Pár perc elteltével beletesszük a felaprított paradicsomot, valamint alaposan elkeverjük. Amikor a keverék felforr, nagyjából 5-6 percig főzzük. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl sokáig, hogy a paprikák ne puhuljanak el teljes mértékben.
Eközben egy kisebb edényben ismét felolvasztunk zsírt, ami a lecsó tetejére kerül majd az üvegekben.
Levesszük a lecsót a tűzről, ezen kívül rövid idő alatt megtöltjük a már előkészített, lehetőleg forró üvegekkel. (Egy tipp: Az üvegeket és a fedőket is előmelegíthetjük a 100°C-ra előmelegített sütőben, így könnyebb lesz a töltés.)
Az üvegek tetejére 2-3 evőkanál forró zsírt kanalazunk, majd rövid idő alatt lezárjuk a fedőkkel.
A lecsót száraz dunsztba helyezzük, ezen kívül hagyjuk ott kihűlni (kb. 2 napig).

 

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük