Matrend

cropped matrend magazin.png

Karácsonyi kakaós linzer

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre liszt
  • ¾ bögre cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál só
  • ¾ teáskanál sütőpor
  • ¾ bögre puha, szoba-hőmérsékletű vaj
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1 nagy tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • Tetszés szerinti lekvár (picit keményebb fajta)
  • Porcukor

Elkészítés:

  1. Keverd össze egy tálban a lisztet, kakaóport, sót és sütőport.
  2. A vajat és a kristálycukrot egy magas falú edénybe tedd, majd habosítsd fel elektromos habverővel 3-4 perc alatt.
  3. Adj hozzá egy tojást és a vaníliakivonatot, majd további 1 percig keverd.
  4. Szitáld bele a lisztes keveréket, és alacsony sebességgel forgasd bele a vajas masszába.
  5. Amikor a tészta összeállt, oszd két cipóra, és folpackba csomagolva tedd hűtőbe legalább 30 percre, de legfeljebb 24 órára.
  6. Egyik cipót tedd két sütőpapír közé, nyújtsd ki kisujjnyi vastagságúra, majd pihentesd újabb 1 órát a hűtőben. Ugyanezt ismételd meg a másik cipóval.
  7. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
  8. Távolítsd el a sütőpapírt a tésztáról, majd szaggasd ki tetszőleges formával.
  9. Tedd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd őket 7-10 percig, amíg készre sülnek.
  10. Amikor már nem forróak, tedd rácsra, majd tányérra.
  11. Kenj meg minden sütit teáskanálnyi lekvárral, majd helyezz rájuk egy kivágott sütitetőt.
  12. Ízlés szerint hintsd meg porcukorral.
Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük