Karácsonyi kakaós linzer
Hozzávalók:
- 1,5 bögre liszt
- ¾ bögre cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál só
- ¾ teáskanál sütőpor
- ¾ bögre puha, szoba-hőmérsékletű vaj
- 1 bögre kristálycukor
- 1 nagy tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- Tetszés szerinti lekvár (picit keményebb fajta)
- Porcukor
Elkészítés:
- Keverd össze egy tálban a lisztet, kakaóport, sót és sütőport.
- A vajat és a kristálycukrot egy magas falú edénybe tedd, majd habosítsd fel elektromos habverővel 3-4 perc alatt.
- Adj hozzá egy tojást és a vaníliakivonatot, majd további 1 percig keverd.
- Szitáld bele a lisztes keveréket, és alacsony sebességgel forgasd bele a vajas masszába.
- Amikor a tészta összeállt, oszd két cipóra, és folpackba csomagolva tedd hűtőbe legalább 30 percre, de legfeljebb 24 órára.
- Egyik cipót tedd két sütőpapír közé, nyújtsd ki kisujjnyi vastagságúra, majd pihentesd újabb 1 órát a hűtőben. Ugyanezt ismételd meg a másik cipóval.
- Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
- Távolítsd el a sütőpapírt a tésztáról, majd szaggasd ki tetszőleges formával.
- Tedd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd őket 7-10 percig, amíg készre sülnek.
- Amikor már nem forróak, tedd rácsra, majd tányérra.
- Kenj meg minden sütit teáskanálnyi lekvárral, majd helyezz rájuk egy kivágott sütitetőt.
- Ízlés szerint hintsd meg porcukorral.
Facebook hozzászólás