Matrend

cropped matrend magazin.png

Recept a finom kakaós kiflikhez:

Tészta:

  • 90 dkg finomliszt
  • 1 mokkáskanál só
  • 8 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 egész tojás + 1 tojás sárgája
  • 0,5 l tej
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál olaj
  • 5 dkg élesztő

Töltelék:

  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • kb. két maréknyi kókuszreszelék
  • 1 kis üvegnyi lekvár (vadszilvalekvár és csokis meggylekvár)

Tészta kenéséhez:

  • 1 tojás

Az elkészítés menete:

  1. A tészta hozzávalóit a gépbe helyezd, majd 15 perc alatt lágy tésztát dagaszd belőle. Természetesen kézzel is dagaszthatod, ha úgy kívánod. A tésztát hagyd a gépben további 20 percig, hogy keljen.
  2. Közben elkészítheted a tölteléket. A csokit, cukrot és kakaót egy késes aprítóban finomra daráld. Ezt a keveréket két részre oszd. Az egyik feléhez adj hozzá rumos-fahéjas szilvalekvárt, a másik feléhez pedig csokis meggylekvárt. Kb. 2-3 evőkanálnyi lekvárt használj, hogy könnyen kenhető masszát kapj.
  3. A megkelt tésztát oszd négy részre, majd egyesével nyújtsd ki őket nagy, kör alakúra.
  4. Az első lapot kend meg az egyik fajta csokis masszával, majd helyezd rá a másik kinyújtott tésztalapot. Használj pizzavágót, hogy 16 részre oszthasd a tésztát.
  5. Tekerd fel egyesével a szeleteket, de ne túl szorosan. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
  6. Kend le a tetejüket felvert tojással, majd tedd a hideg sütőbe. Kapcsold be a sütőt 200 °C-ra, majd süsd készre körülbelül 25 perc alatt.
  7. Amikor már a sütő belseje is felmelegedett, nyisd ki a sütő ajtaját egy pillanatra, majd löttyints egy kis vizet az aljára. Így gőz képződik, ami segít a kelt tésztának. A többi tésztánál már az elején is használhatod a vizet, mivel a sütő akkorra már előmelegedett.
  8. Az utolsó két tésztalapot ugyanúgy kezeld, mint az elsőt. A csokis meggylekvárral elkevert töltelékhez szórd még kókuszreszeléket is.
  9. Az elkészült tésztából összesen 32 darab kifli lesz, amit három tepsin süthetsz ki.
Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük