Matrend

cropped matrend magazin.png

Szükséges összetevők:

1,4 kg pulykafelsőcomb
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
morzsolt kakukkfű, ízlés szerint
1 evőkanál vaj
1 kis fej vöröshagyma, durvára vágva
1 darab sárgarépa, durvára vágva
250 ml alaplé (forró húsleves)
Elkészítés:

A pulykafelsőcombot mossuk meg alaposan, majd szárítsuk meg. Sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg a morzsolt kakukkfűvel.

Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat, majd pirítsuk meg benne a pulykafelsőcombot, a vöröshagymát, valamint a sárgarépát. Süssük őket aranysárgára. Öntsünk hozzá egy kevés alaplevet.

Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. Helyezzük át a serpenyőből a pulykafelsőcombot, továbbá a zöldségeket a sütőbe. Süssük kb. 60-90 percig. Időnként locsoljuk meg a húst a szafttal, továbbá szükség esetében adjunk hozzá alaplevet. A hús készre sülése előtt adjuk hozzá a burgonyát, hogy együtt süljenek készre.

A sütési idő leteltét követően kapcsoljuk ki a sütőt, majd hagyjuk  10 percig pihenni a sütőben.

 

Facebook hozzászólás
Ha tetszett a cikk oszd meg ismerőseiddel
Pin Share

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial