Szükséges összetevők:
1,4 kg pulykafelsőcomb
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
morzsolt kakukkfű, ízlés szerint
1 evőkanál vaj
1 kis fej vöröshagyma, durvára vágva
1 darab sárgarépa, durvára vágva
250 ml alaplé (forró húsleves)
Elkészítés:
A pulykafelsőcombot mossuk meg alaposan, majd szárítsuk meg. Sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg a morzsolt kakukkfűvel.
Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat, majd pirítsuk meg benne a pulykafelsőcombot, a vöröshagymát, valamint a sárgarépát. Süssük őket aranysárgára. Öntsünk hozzá egy kevés alaplevet.
Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. Helyezzük át a serpenyőből a pulykafelsőcombot, továbbá a zöldségeket a sütőbe. Süssük kb. 60-90 percig. Időnként locsoljuk meg a húst a szafttal, továbbá szükség esetében adjunk hozzá alaplevet. A hús készre sülése előtt adjuk hozzá a burgonyát, hogy együtt süljenek készre.
A sütési idő leteltét követően kapcsoljuk ki a sütőt, majd hagyjuk 10 percig pihenni a sütőben.