A tésztát már előző este összeállítottam. A liszteket kimértem, hozzáadtam a sót, a margarint és a tejfölt. Eleinte 40 dkg liszttel dolgoztam, de végül még kellett hozzáadnom, hogy jól formázható legyen, így a végső mennyiség 50 dkg lett. A tésztát fóliába csomagolva a hűtőben pihentettem.
Másnap lisztezett felületen a lehető legvékonyabbra nyújtottam. A diót és a csokoládét ledaráltam, hozzákevertem az édesítőszert és a lekvárt. Pogácsaszaggatóval kis köröket vágtam ki a tésztából, mindegyikbe egy kávéskanálnyi tölteléket tettem, majd kifli formára tekertem. A kifliket sütőpapíros tepsire helyeztem, és megszurkáltam őket, hogy a gőz távozhasson sütés közben.
Előmelegített sütőben, 180°C-on (légkeveréses fokozaton) körülbelül 13 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Próbáljátok ki, és döntsétek el, melyik változat áll közelebb hozzátok! 😊
Leave a Comment