A csirke valódi gyilk0sa nem más, mint a nyers vagy félig nyers hús. A szakértők szerint ez a rész olyan baktériumok melegágya, hogy akár egyetlen rosszul átsült falat is súlyos ételm/rgezést okozhat. A probléma különösen az időseket érinti, akik sokszor „ránézésre” döntik el, átsült-e – pedig ez hatalmas hiba!
A táplálkozási szakértők azt is hangsúlyozzák: soha ne mosd meg a nyers csirkét, mert a csapvízzel csak még több kórokozót szórsz szét a konyhában. A csirke akkor biztonságos, ha alaposan átsütötted – nem akkor, ha megmostad.
Ha biztosra akarsz menni: mindig alaposan süsd át, és felejtsd el a tiltólistás részeket!
VIA Blikk
Ez is érdekelhet:
Családi használat során a kisgyermekek biztonsági övének becsatolása az ülésmagasítón igazi kínszenvedés volt – néha szó szerint, ha az ember beverte a fejét a viszonylag alacsony ajtóvonalba. A csatok mélyen vannak elásva a hátsó üléssorba, és nehéz megtalálni őket, ha előrehajolnak, különösen sötétben. Majdnem vágyakoztunk egy magas ülésmagasságú, könnyen hozzáférhető SUV-ra, a francba. A zongorabillentyűk menüje megoszlanak a stílussal kapcsolatos vélemények terén, akárcsak a műkarbon. De a legtöbb funkció az érintőképernyőbe van rejtve, beleértve a klímaberendezést is – ami egyszerűen bosszantó, és nem is kicsit veszélyes. Túl sok autómárka belsőépítészének kellene jobban átgondolnia, hogy ne vegye le a szemét az útról.
Apróbb panaszok? A hirtelen motorleállító/indító funkció, az automatikus tompító fényszórók, amelyekben nem lehetett teljesen megbízni, és a kis kormánykerék, amely eltakarta a műszerfalra és a vezérlőkarokra néző kilátást. Maga a kormánykerék, a modern Peugeot-jegy, eleinte újszerű volt, de ez a hatás hamar elmúlt. Az úttartásról adott visszajelzések megkönnyítették az autó irányítását, bár a kormányzás néha túlságosan könnyed volt a nagy kanyarokban.
