Előkészítés: A kataifi tésztát morzsoljuk vagy vágjuk kisebb darabokra.
Pirítás: Serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd pirítsuk aranybarnára a tésztát. Hagyjuk kihűlni.
Töltelék elkészítése: A pirított tésztát keverjük össze a pisztáciakrémmel, a tahinivel és egy csipet sóval. Az állaga sűrű, masszaszerű legyen. Helyezzük hűtőbe felhasználásig.
Csoki megolvasztása: Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét. Ha szeretnénk díszíteni, külön olvasszunk meg fehér vagy pisztáciás csokit is.
Formázás: A csokiforma alját díszítsük a választott olvasztott csokival, majd öntsük ki a forma alját és oldalát az ét- vagy tejcsokoládéval. Hűtsük, amíg megdermed.
Töltés: A formát töltsük meg a pisztáciás-tésztás keverékkel, majd vonjuk be a tetejét a maradék olvasztott csokival.
Hűtés és tálalás: Tegyük a csokit hűtőbe egy órára, majd óvatosan fordítsuk ki a formából.
A végeredmény egy látványos, ínycsiklandó desszert, amely tökéletes vendégváró falat vagy akár gasztroajándék is lehet.
Erre érdemes NAGYON figyelni:
A hír nem ért véget! Folytatáshoz használd a KÖVETKEZŐ OLDAL gombot!
Leave a Comment