Matrend

cropped matrend magazin.png

Egy negyvenes testvérpár Veszprémben elhanyagolta és éheztette a magatehetetlen édesanyjukat, aki végső soron az elhanyagolás következtében életét vesztette. Az asszonyt, akit eszméletlen állapotban találtak meg a büdös és fűtetlen lakásban, a mentők kórházba szállították, de sajnos már nem tudták megmenteni.

A vád szerint a 40 és 41 éves testvérek, akik édesanyjukkal együtt élték mindennapjaikat, hosszú ideje elhanyagolták a lakást és környezetét. Az asszony szellemileg és fizikailag is leépült az évek során, és egyre inkább képtelen volt magára vigyázni. A lakás állapota rossz volt, többek között már öt éve nem fűtötték, nem takarították, a penész borította a falakat. Az asszony helyzete tovább romlott, amikor 2022 decemberében mentővel szállították kórházba kihűlés és sokkos állapot miatt.

Az orvosok ajánlották volna, hogy az asszonyt krónikus belgyógyászati osztályra helyezzék, de a fiatalabb testvér ezt elutasította, így az asszonyt pár nappal később hazaengedték. Az asszony otthon nem tudott magára vigyázni, de fiai továbbra is közömbösen hagyták, hogy sorsa romoljon.

Az asszony tragikus sorsa az idősebb testvér látogatása után vált nyilvánvalóvá, aki rábeszélte a másik testvért, hogy hívjon mentőt. Az érkező mentősök már csak az asszonyt találták meg a fűtetlen lakásban, egy beszakadt ágyon, eszméletlenül, és bár a kórházban szakszerű ellátásban részesült, sajnos másnap reggel elhunyt.

Az ügyészség börtönbüntetést kért a testvérekre emberölés bűntette miatt. Az egyik fivért kilenc év börtönbüntetésre és kilenc év közügyektől való eltiltásra kérték, míg a másik testvér esetében az ügyészség nem tett mértékes indítványt, mivel korlátozott volt abban, hogy felismerje tette társadalomra való veszélyességét.

via kekvillogo.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük