Matrend

cropped matrend magazin.png

A Creative Commons licensz egy nyílt forráskódú licenszrendszer, amely lehetővé teszi a szerzői jogokkal védett művek szabadabb és rugalmasabb felhasználását. A Creative Commons (CC) licenszek különböző feltételeket és korlátozásokat határoznak meg, amelyek meghatározzák, hogy a műveket hogyan lehet felhasználni, terjeszteni, módosítani vagy akár kereskedelmi célra használni.

A Creative Commons licenszek olyan művekre alkalmazhatók, mint például képek, szövegek, videók, zenei felvételek és más kreatív tartalmak. Az ilyen licenszek lehetővé teszik a szerzők számára, hogy egyértelműen kifejezzék, hogy milyen módon engedélyezik másoknak a műveik felhasználását.

A Creative Commons licenszek között találhatók olyan feltételek, amelyek engedélyezik a művek ingyenes terjesztését és felhasználását, feltéve, hogy meghatározott feltételeknek eleget tesznek, például az eredeti szerző megjelölésével vagy nem kereskedelmi célú felhasználással. Az ilyen licenszek gyakran használatosak a képek, illetve más digitális tartalmak terjesztésében az interneten, és lehetővé teszik, hogy az emberek szabadon megosszák, terjesszék vagy módosítsák az ilyen műveket, feltéve, hogy betartják a licensz feltételeit.

Fontos megjegyezni, hogy a Creative Commons licenszek különböző típusai különböző feltételeket és korlátozásokat határoznak meg, ezért minden esetben érdemes elolvasni a konkrét licenszfeltételeket annak érdekében, hogy megértsük, hogy pontosan milyen felhasználásra van engedélyezve az adott mű.

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük