Matrend

cropped matrend magazin.png

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elkövetői csoport dohánytermékek illegális gyártásával és értékesítésével foglalkozott. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói kutatást tartottak az elkövetők több helyszínén. A házilag készített dohányvágó gépekkel aprították és darálták a kiszárított dohányleveleket, majd az így előállított dohányt értékesítették.

A kutatások során lefoglaltak több mint 140 kg különböző dohányterméket, adózás alól elvont külföldi és zárjegy nélküli cigarettát, valamint ismeretlen eredetű alkoholtermékeket. Ezen felül lefoglalták a dohánylevelek feldolgozásához használt darabológépeket is.

Az elkövetők több mint 800 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a központi költségvetésnek. Ennek következtében a nyomozóhatóság ingatlanokat vett zár alá és egy gépjárművet is lefoglalt.

Az elkövetőket költségvetési csalás és pénzmosás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Mivel az illegális tevékenységet végző ingatlanban egy 2 éves kisgyermek is életvitelszerűen élt, és az ott tartózkodó termékekkel egy helyiségben is volt, a gyermek védelme érdekében eljárást kezdeményeztek az illetékes hatóságoknál.

A rendőrség vizsgálatot indított az elhullott agancsok miatt, amelyeket a kutatások során találtak.

via blikk.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük